HUGO 5 MÅNADER

Efter att ha hört ifrån er på Instagram blev jag så glad! – vad många ni var som ville att jag skulle blogga igen! Och gärna med en mix utav bebisliv (mestadels) men också det gamla vanliga. Så nu ska jag verkligen försöka få till det! Hugo har ju blivit hela fem månader, så jag tänkte att vi kör en liten update!

Sömnen har vi börjat få rutin på, mycket tack vare Rullavagns sömnschema faktiskt. Han vaknar för dagen runt 07.00 och sedan är det vila vid 08:30, 12, 14:30, 17. Dagarna fungerar bra med sömnen men han är fortfarande en kvällspigg kille så han somnar inte förrän 21, ibland 22 och vaknar runt 02-03 & 05 för mat/närhet. Men det går ändå bra. Jag försöker tänka att han är min lilla bebis som behöver mig så kort tid utav livet så jag ger honom det han behöver – även om det såklart är tufft ibland. Men allt har sin tid. 

Maten har utvecklats så mycket – och åh vad kul det är! Jag ammar fortfarande, men han är så nyfiken och sprattlig hela tiden så under dagen finner han mer sällan ro till det. Så max två mål amning under dagen (efter att han har sovit), sedan kväll, natt och morgon. Så resterande utav dagen är det faktiskt gröt & mat som gäller! Och lite ersättning på flaska. Jag använder mig utav Sempers gröt från 4 månader och Änglamarks ekologiska barnmat om jag inte gör eget (typ potatis, grönsaker, ersättning och lite kryddor).

Och annan utveckling är väl att han är så mycket mer med. Han känner igen oss nu och ler/skrattar mycket. Han greppar och ”leker” på ett nytt sätt och tar allt till munnen. Han vände sig om från magen till rygg för första gången häromdagen och vill stå h e l a tiden. Vi försöker även öva på att sitta med stöd – men ingen stress. Och som jag nämnde tidigare så har han senaste tiden varit väldigt beroende utav vår närhet – han vill se eller helst vara på oss hela tiden. Och jag läste i min app att det är en fas just nu, så det är bara att gilla läget, haha. Även om mina axlar och armar värker! Så ja, det är väl pretty much vart vi befinner oss nu. En rolig tid – och det känns som att det kommer gå väldigt snabbt nu. Vår lilla kille. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Hej! kul att läsa dina inlägg om Hugo! jag har en liten tös i samma ålder. Hur långa är Hugos sovstunder på dagen?

    1. Emelie Wikström

      Hej! Tack <3 De är runt 45 minuter. Men ibland, om jag ligger tillsammans med honom så kan de vara upp emot 1,5 timme.