EN NATT UTAN HONOM & ATT VARA I NUET

Imorgon är det den 8:e mars – Internationella Kvinnodagen och min födelsedag! 27 år på jorden och nu också en mamma. Herregud. Imorgon ska jag och Klas bo på hotell Pigalle i Göteborg och för första gången låta Hugo sova utan oss. Känns såklart lite vemodigt, vi har ju suttit ihop i 2,5 månad. Men ändå tryggt och lugnt då mina föräldrar kommer hit och bor hos oss. Så nu är det pump-race här hemma för att ladda upp kylen med mjölk.

Ni som är nykläckta bebisföräldrar känner säkert igen kommentarer som ”Ta vara på tiden nu!” eller ”Njut av varje dag nu i början!”. Jag blir så stressad av det där, för hur ska man njuta mer eller ta vara på tiden mer än vad man redan gör?! Dagarna går och man försöker ju göra det bästa av tiden hela tiden – och ibland gör man ju allt för att ens lilla bebis ska sova så att man bara kan få lägga sig på soffan och ja, bara vara lite. Och det ska man ju inte ha dåligt samvete för! Sedan är jag ju en expert på att hela tiden längta framåt. ”Tänk när vi får bada med honom i sjön på torpet” eller ”Åh, tänk när vi åker på första utlandssemstern eller skidresan!”. Men så fort de tankarna dyker upp så försöker jag skjuta bort dem igen, krama om de små bebisfötterna och lukta på hans fjuniga lilla huvud. Och vara i nuet. Tiden går ju så fort ändå. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *