EN MÅNAD SOM MAMMA

Idag har jag varit trött & pigg på samma gång. Pigg utav all energi och alla skratt ifrån gårdagens födelsedagsfirande och fest. Och trött eftersom att ja.. det var just födelsedagsfirande och fest! Hur var det att ha premiär-kväll på egen hand då? Speciellt! Jag slungades ifrån att dansa till gamla reaggaton-låtar och garva som den ”gamla jag” och sedan kolla klockan på mobilen och mötas utav Hugo som bakgrundsbild på mobilen. Och påminnas om hur livet totalt förändrats. Jag är fortfarande jag, men ändå en helt ny version. Vid halv ett längtade mitt hjärta alldeles för mycket efter min lilla groda (och brösten höll på att sprängas) så jag åkte hem. Men åh åh åh vilken kväll! Världens bästa tjejkompisar fyllde mig till öronen med energi, som alltid. Och det var skönt att få hoppa ur mina leggings, sminka mig, locka håret & spruta på parfym och vara mig själv för en kväll. 

Och livet som mamma efter en månad? Ja, för en månad sedan kom vi hem från BB och jag måste säga att nu har jag börjat njuta på riktigt. Han är inte en ömtålig liten docka längre, utan våra lilla kille. Och jag har börjat lära mig hans signaler för hunger, närhet eller ont i magen, och jag har framförallt lärt känna mig själv i min nya roll. En utav de bästa sakerna med att vara mamma är närvaron man får i vardagen. Vi spenderar våra dagar här hemma i lugn och ro. Allt får ta sin tid, det finns ingen stress och allt handlar bara om honom och oss. Det var i början så mycket rädslor och osäkerhet i tiden med honom men nu har jag landat i att bara ta det lugnt, njuta och vara. Han har gett mig perspektiv.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *