RUTINER & HELG PÅ KUSTEN

I fredagskväll bestämde jag och Klas oss för att vara lite spontana och kasta in vår lilla familj i bilen och åka upp till Smögen på lördagsmorgonen. Klas föräldrar har hus där och skulle vara uppe över helgen, och vädret visade strålande sol. Att det skulle bli mysigt visse jag om, men att det skulle vara så välbehövligt och skönt med havsluft och miljöombyte kunde jag inte föreställa mig! Behövde verkligen det och jag njöt utav varenda minut.

…och apropå vardag! Nu har vi efter en månad med lilla H börjat komma in i lite rutiner. Det tar ett tag att lära känna den lilles signaler och också vad som funkar för en själv och för mig och K som par. Jag har fått en del frågor om hur vi gör med nätter, schema och matning överlag, så tänkte försöka sammanfatta lite. Oftast ser dagarna/nätterna ut såhär: Runt 23.30 matar Klas med flaska (jag har ofta redan somnat, haha). Sedan, vid 02-03 ungefär vaknar Hugo igen, och då ger jag mat med flaska. Jag lägger ner honom i babynestet emellan oss och förhoppningsvis somnar han ganska så fort igen. Då går jag ner till vardagsrummet för att pumpa fram mer mjölk. Jag tänder upp alla lampor, sätter på Vänner och tar något att äta (och dricka! Jisses vad törstig man är hela tiden). Tidigare satt jag i sängen och pumpade i mörkret, men det här är så mycket mysigare och ångestfritt! Vid 05-06 vaknar han igen och då tar jag det oftast, men ibland Klas om han ändå ska börja jobba tidigt. Då blir det Nyhetsmorgon i sängen och flaskmatning (trodde aldrig jag skulle sitta o vänta på att Nyhetsmorgon skulle börja… haha). Förhoppningsvis somnar han om någon timme efter det innan dagen börjar på riktigt, men inte alltid. När dagen väl är igång så försöker jag att amma så mycket det går. Är så tacksam att båda delarna äntligen fungerar <3 Sedan, om vi till exempel ska ner på stan så tar jag med mig flaska med mat eftersom att jag aldrig vet riktigt vart det blir mat-panik, och jag är inte helt trygg med att amma vart som helst. Och Hugo behöver lugn runt sig för att komma till ro med amningen. Så ja, ungefär så ser vårt mat/sov-schema ut!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *