BB-VÄSKAN!

Jag vet inte om ni är som mig, men att läsa blogginlägg om BB-väskor eller för all del sträckkolla Youtube-videos med samma tema är typ det mest underhållande som finns just nu. Japp, världen är ganska liten. Och eftersom att jag tror att jag kanske inte är helt ensam om mitt intresse, så tänkte jag dela med mig utav min egna väska! För nu är den startklar. Och när jag är tillbaka på benen igen, och en bebis rikare så återkommer jag och ser om jag packade för lite, för mycket, helt fel eller kanske helt rätt?

När jag själv föddes hade min pappa köpt en nalle till mig som jag fick på BB. Då den blev min följeslagare (lite för länge) kändes det väldigt fint när Klas köpte den här nallen till H förra helgen. Den åker självklart med i väskan! Och kläder till mig: 

Ett par mjukisbyxor, ett amningslinne, en amnings-BH, ett par strumpor, tofflorna ovan och en kortare morgonrock som ändå går nedanför rumpan. Och trosor i det mjukaste materialet och utan sömmar. Dock ser jag fram emot sjukhusnattlinnet och nättrosorna! Alla säger att det är det SKÖNASTE de haft på sig, haha!

Och till något av det viktigaste: Belöningen (utöver min lilla bebis då, hehe). När förlossningen väl är igång får man ju inte äta någonting så det här är för myset efteråt. Vi har även packat med ett par protein-shakes och bars.

Och till Lilla H: En tjock filt från hans mormor och den här snuttefilten från Livly som jag och Klas har sovit med. Och den här björndräkten från H&M är till för att åka hem i. Det var någonting av det första jag köpte. Jag hade en sån målbild utav att ta hem min nyfödda bebis i en brun björndräkt.

Och världens finaste babynest som jag fick utav mina tjejer på min babyshower! Det är så litet och mysigt så jag tror att bebis kommer att trivas fint där i, när han inte ligger på oss då.

Och kläder till H? Det är inte så färgglad packning jag bjuder på, haha, men jag vill ha det så. Och jag tänker att det är mest hud mot hud som gäller i början, därför tar jag faktiskt inte med mig mer än tre ombyten. Ett ljusgrått set med body och tights med inbyggda fötter och sedan en vanlig vit body (båda bodysarna är med knäppning hela vägen så man slipper dra över det lilla huvudet). Från H&M. Och sedan den här pyjamasen som han också fått från mormor. Den har dragkedja både uppifrån och nerifrån, från Ullared.

Och det gulligaste? Två mössor (den prickiga är från en butik här i stan och den med ögon är från Livly), ett par tossor från Newbie, ett par strumpor och anti-riv-vantar. Smälter över de här små mini-plaggen <3

… och sist, men kanske onödigt, nappar! Barnmorskan sa häromdagen att vi bör vänta med nappar i början tills han börjat ta bröstet ordentligt. Vad har ni för erfarenhet? Jag tar med två iallafall. Från Elodie Details.

Och necessär såklart! Där jag fyllt upp småflaskor med schampoo, balsam, lotion osv. Allt i doftfritt eller väldigt milda dofter. Och lipsyl! Har hört att läpparna blir supertorra av lustgasen. Och tofsar, spännen och hårspray. Mitt hår måste vara på plats annars kan jag inte koncentrera mig. HOJTA NU GÄRNA om det är så att ni har tips på någonting jag glömt eller ni tycker är helt onödig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer

 1. Exakt den pyjamasen hade vi till vår lille när han föddes, vi ville inte ta på honom ngt annat för den va så smidig! Hade önskat vi hade fler! Kom nämligen lite bebisbajs på den en natt o då sörjde vi att vi inte köpt på oss nåra fler o hade med till BB. Man vill typ bara ha pyjamas på dem under BB-tiden. Tips!

 2. Våtservetter! (Parfymfria) Glöm för all del inte våtservetter! Det var vår räddning när vår lilla tjej kom till världen. Mekoniumet är som tjära, och vanliga tvättlappar med vatten som man får på sjukhuset är inte alls lika mjukt och enkelt att rengöra med 🙂

 3. Håller med om att det är SÅ roligt att läsa någons packning till BB. Väntar mitt första barn i januari! Funderar på vart du hört att man inte får äta under förlossningen (aptiten är kanske inte så stor dock) men det är ju jättebra att få i sig nåt så man får energi och orkar med😊 jag har sommarjobbat som undersköterska på förlossningen 😊 lycka till!

  1. Emelie Wikström

   Hej! Eller hur! 🙂 Det var faktiskt min barnmorska som sa det, men verkar vara väldigt olika råd beroende på vem man pratar med 😉

 4. Men alltså, gulligast babynest jag sett! Får man fråga var det kommer ifrån?
  Njut av ledigheten!

  1. Skulle också vilja veta!

 5. Så mysig tid ni går mot nu! Var lika exalterad inför min egen förlossning (i oktober), väskan var packad och förberedd flera veckor innan!

  Att man inte får äta under förlossning är sen gammalt (förr var det mer osäkert att söva då man ätit utifall det skulle bli oplanerat kejsarsnitt), det går alldeles utmärkt att äta vid förlossning! Barnmorskorna uppmanar en t.o.m att äta för att orka med den ”tunga” delen av förlossningen. Däremot är det tveksamt att man kommer vara sugen på något under förlossningen då värkarna kommit igång ordentligt!
  Jag hade med drickyoghurt, bars och sportdryck, det var toppen att fylla på med innan det var dags att krysta. Rekommenderar verkligen något liknande som du gillar 😃

  I efterhand hade jag velat ha fler filtar än vi hade. Både i olika storlekar och olika tjocklekar. Egentligen det enda lillan hade på sig tills vi åkte hem från BB.
  Jag själv hade inte behövt packa så mycket kläder till mig som jag gjorde. Hur mycket man än duschar känner man sig smutsig, så ville ej använda min fina pyjamas och morgonrock som jag packat ner… sambon fick hämta gamla pyjamasbyxor och en lång tunn kofta hemma istället, som jag kunde ha med sjukhusskjortan och nättrosorna. Tog 1 vecka efter förlossning innan jag använde egna trosor igen 😂
  Akta dina fina tofflor, finns risk att de får doser av både blod, vattnet osv på sig då det inte riktigt går att kontrollera när allt är igång!

  Vi blev itutade att inte börja med napp förrän 2 veckor efter förlossning som tidigast. 4 dagar efter förlossningen träffade vi barnmorska som sa att napp gick jättebra från det att amning kommit igång (för mig tog det 1 dag efter hemkomst). Napp var då räddningen, annars hade lillan hängt i bröstet hela tiden.

  Stort lycka till med allt! 💐

 6. Jättefina saker i din väska:)
  Från någon som gjort det förut, skall göra det igen snart och som jobbar på sjukhus. Dina tofflor är ju supermysiga men kanske inte det roligast med det som gömmer sig i dem efter några varv på ett sjukhusgolv, inget man vill ha med hem. Dessutom kan det vara skönt med ett par som man kan ha på sig inne i duschen också om man vill. Bara en tanke:)
  Lycka till!

  1. Emelie Wikström

   Tack för bra tips! 🙂

 7. Tack för detta inlägg! Väntar barn i början av nästa år 🙂 funderar på vart dina tofflor är ifrån, samt morgonrock du tänkt ta med?

  1. Emelie Wikström

   Mysigt!! Ja, de är från Gina Tricot 🙂

 8. Vart kommer den fina prickiga mattan ifrån?
  Lycka till 🙂

  1. Emelie Wikström

   Hej 🙂 Den är från Elodie Details! Tack <3

 9. Amanda Persson

  Hej! Instämmer med ett tidigare inlägg (jobbar som barnmorska på förlossningen) och du får absolut äta under hela förlossningen men många är inte så sugna på mat. Däremot vill vi gärna att kvinnan får i sig så mycket energi som möjligt! Sen undrar jag vart du köpt tofflorna? Så mysiga!
  Lycka till nu!! Det är en så häftig grej du kommer vara med om. Det största i livet! 🙂

  1. Emelie Wikström

   Tack för ditt svar! Vad konstigt, för det var vad vår barnmorska sa på MVC (att matsäcken måste vara tom om det behövs snitt eller operation). Tack! Tofflorna är från Gina Tricot 🙂
   Kram

 10. Ååh. Den pyjamasen var det första vår lilla V hade på sig efter han kom till världen. Dock var det mest bara blöja som gällde eftersom han kom en het sommarnatt. Bra att ha med sig gotte som belöning efter förlossning, under förlossningen, om den inte blir utdragen då, så hinner man inte ens tänka på att äta. Man bara kör och dricker vatten/ saft med sin partner. 😅 så blev det för oss. Inne vid 22 på kvällen öppen 4 cm med enbart mensvärk, sen gick det undan och han var ute vid 04. Så man hann inte äta så mycket. Bästa tipset är att leva i nätttrosor och be om sjukhusskjortan direkt, den längtade en typ efter! Och sno med dig massa nättrosor hem. Levde i dem första tiden efteråt😍 och babynestet till lilla H!! stort lycka till, till världens coolaste upplevelse och livet därefter. Kram!

 11. Vilken storlek köpte du på björnoverallen?☺️

  1. Emelie Wikström

   Jag tog 56 på den 🙂