GRAVID VECKA 32

40 centimeter lång & strax under 2 kilo ren kärlek buffar i magen nu. Och jag känner mig så fruktansvärt gravid. En otrolig trötthet, kissar minst 10 gånger per dag & har väldigt ont i ryggen. Och enkla saker som att ta på sig skorna eller varför inte bara resa sig från soffan har börjat bli en rejäl utmaning i vardagen, haha. När jag söker på #vecka32 på Instagram så kommer det en massa vackra magar upp, men också en hel del för tidigt födda barn, och det är inte utan att jag tänker mer och mer på förlossningen nu. Just förlossningen har varit alldeles för långt bort förut för att kunna greppa! Och faktum är (och till min stora glädje) så känner jag mig än så länge faktiskt bara taggad! Jag är laddad på att föda barn och gå igenom en förlossning, inte att dugg rädd. Är det provocerande att säga så? Jag fokuserar på att jag, när det väl är dags, kommer omringa mig utav riktiga förlossningsproffs och att miljontals kvinnor har gjort det här innan mig och klarat det. Och att få gå igenom det här med K är någonting jag känner mig välsignad med. Så jag hoppas att mina tankar kan stanna såhär och inte skena iväg. Ni som är gravida och läser bloggen, kommentera gärna hur ni tänkte eller hur ni mådde inför förlossningen! Var ni rädda?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer

 1. Kände exakt som dig med barn nummer ett! Sjukt taggad och nästan lite ”kaxig” haha! Sjukt provocerande för många säkert. Men jag var väldigt glad att jag gick in med den inställningen! Vi och våra kroppar fixar det! Vi är skapta för det! Och smärtan var såklart galen…men ändå! Vilken upplevelse! Och belöningen efteråt… ingen känsla i världen är bättre! <3 Nu, inför andra, är jag lite mer fundersam…och inte lika kaxig. Säkert för man vet vad som komma skall. Men samtidigt vet man känslan efteråt och då känns allt så mycket bättre. Hoppas du får behålla ditt tänk! Det kommer hjälpa dig oerhört! <3 Lycka till!!

 2. Hej,

  Jag tycker du har köpt väldigt fina saker till er lilla bebis så jag skulle så gärna vilja veta vad det är för skötbord ni har och vart det fina spjälsängsskyddet kommer ifrån?

  Tack! 🙂

 3. Är i vecka 35 nu och känner precis som du, är bara så peppad på att föda för att slippa ha ont av foglossningen och vara såhär otymplig. Är pyttelite nervös för hur ont det kommer att göra men samtidigt så känner jag att ge mig vilken smärta som helsg bara hon kommer ut nu! Stort grattis till er och lycka till med allt 😘

 4. Heja dig! Tycker du gör helt rätt i att känna dig peppad. Födde min dotter för 2 månader sedan och trots att det tillstötte lite komplikationer har jag jättebra upplevelse från förlossningen. Det är precis som du säger, man omges av proffs och det är bara att lita på dem till fullo. Däremot har det varit lite kämpigare att komma tillbaka efter förlossningen men då har men ju sin ögonsten som gör det hela väldigt värt mödan. Lycka till!

 5. Det är det häftigaste som finns att föda och se sitt barn för första gången. Ingenting blir som man har tänkt sig eller planerat men det blir perfekt ändå ❤️

 6. Anna, mamma till dotter Emma 3 månader

  Jag kände blandade känslor. Det gick från dag till dag. Hade svårt att greppa att jag, JAG, skulle föda barn. Hade dessutom fullt upp med otroligt jobbig graviditet så hann inte grunna mycket mer än att jag ville att det skulle vara över. När man väl kommer dit och kommer över de värsta värkarna tyckte jag att det gick bra. Tips: tänk på andningen. Och troooooo på dig själv! ❤️ Älskar din blogg!

 7. Jag var livrädd innan förlossningen. Men tror inte det var själva smärtan som skrämde mig. Utan att veta när det väl var dags. Hur vet man att det är dags, har det kört igång nu eller är det bara förvärkar osv. Det hela slutade med att jag blev igångsatt och förlossningen gick hur bra som helst. Man är i så trygga händer. Lycka till när det väl kör igång. Kram

 8. Helt rätt inställning gick med den inställningen också och det gick jätte bra! Man kan inte va rädd för ngt man aldrig har fått va med om 🙂

 9. Hej fina!
  Jag födde ju vår dotter nu 15e oktober. Jag var heller aldrig nervös. Snarare mer pepp och taggad inför det. Och det var verkligen det häftigaste jag och Daniel har upplevt ihop någonsin! Självklart gjorde det väldigt ont emellanåt, men jag kan säga att jag trodde faktiskt att det skulle vara värre. Ni har något så magiskt framför er, du & Klas 🙂
  Vi hade väldigt kul och har bara ett fint minne från vår förlossning. Jag litade fullt ut på barnmorskorna på förlossningen, och bad om deras rekommendationer vad gällde bedövning osv. Är så glad för det! Lycka till de sista nu <3