HEMLIGT GRAVID & SOMMAREN 2018

Nu har jag gått in i vecka 28 och sista delen i graviditeten (tredje trimetern) är här. Så varför inte fira det med en tillbakablick på hur jag plussade på stickan, den första hemliga tiden & sommaren som blev den finaste på många sätt. Hoppas ni gillar! 

När bilden till vänster togs var jag helt ovetandes om att jag en timme senare skulle plussa på stickan. K hade misstänkt att jag gravid pågrund utav mitt svängiga och känsliga humör, men jag vågade inte tro inte det. Även om jag hoppades. Den dagen glömmer jag aldrig.

Ett par veckor senare skulle vi plåta Janni, Josefin, Salem & Nicole i Palma och jag hade ”en vit månad” och höll mig till juice. Ingen märkte något. Magen var dock svullen som en ballong så från den veckan slutade jag använda mina vanliga jeans och flyttade in i stora klänningar. Typ vecka 8.

Det var mycket jobb under våren och just de här dagarna i Stockholm var hemska. Jag höll fortfarande graviditeten hemlig och spydde på morgnarna och mellan tagningarna. Jag minns att jag höll mig inne på hotellrummet båda kvällarna och beställde pasta pesto.

När tempot gick ner ”höll jag mig undan” på vårt landställe. Sommarvärmen kom och tjejerna ville dricka vin på stan var och varannan kväll, så det var svårt att dölja graviditeten! Och under den här kvällen ovan, när vi firade att tre av oss fyllt år, har många av tjejerna berättat i efterhand att de började misstänka. Jag kunde inte äta alla goda charkisar & tackade nej till alkoholen. Inte så likt mig… 

Sen till slut gick vi äntligen in i vecka 10, eller om det var 11, och vi hade tid för Tidigt ultraljud i Göteborg! Där fick vi se vår lilla älskling sprattla för första gången och känslan går inte att beskriva! Vi samlade våra föräldrar på vårt sommarställe dagen efter för att berätta nyheten och de närmsta vänner fick ÄNTLIGEN veta! Smusslandet var mycket jobbigare än vad jag kunnat ana så lättnaden var total. Ett par veckor efter åkte vi upp till sommarstugan i Grundsund, knäppte av den här bilden ovan och gjorde det officiellt på Instagram och här i bloggen! <3

Först ut för sommaren var Christofer och Emelies magiska bröllop på Mallis. Kroppen jobbade med mig den här helgen och jag mådde inte alls illa under de här dagarna. Så jag dansade nykter till småtimmarna & vi njöt av att ha sommaren (och livet) framför oss!

Och årets roligaste helg, som såklart blev ovanligt lugn, firades som alltid på Smögen. Och när vi kom hem fick vi veta att det var en pojke i magen! Jag hade surprise-fika med tjejgänget och plötsligt blev graviditeten så mycket mer verklig!

… Och sedan skulle vi fira 7 år tillsammans. Vi skulle vara ute på vårt sommarställe och laga middag, basta, bada & dricka alkoholfritt vin. Och jag hade inte en tanke på att K, efter maten, skulle gå ner på knä och FRIA TILL MIG! Med den vackraste ringen jag någonsin sett. Dagen efter kom våra föräldrar ut och spenderade ett dygn hos oss. De fick reda på både graviditeten och förlovningen där ute, haha. Känsloladdad plats minst sagt!

Någon vecka innan semestern satte igång åkte jag och Hanna upp till stugan i Grundsund för ett dygn tillsammans. Så mysigt.

Vår älskade mamma fyllde 50 år!

… Och sedan var det S E M E S T E R ! Först ut var ett dygn med båt på Käringön! Middag på Petersons & spel inpå småtimmarna. Bästa sommartraditionen! Blir barnvakt nästa år för det här längtar jag redan efter att få göra om!

Och sedan var det som om semesterns veckor geggades ihop till en enda osminkad, lugn, väldigt varm & bekymmersfri röra på kusten med familjen. Fiska lunch med mormor och morfar, bada varenda dag och med en mage som bara växte sig större. Mitt illamående försvann helt, lillen började sprattla och vi hittade namnet H som vi blev lite förälskade i.

Den här sommaren kommer ha en speciell plats i hjärtat på många sätt. Jag och K förlovade oss, men framförallt så var det sommaren med lilla H i magen. Hoppas att ni tyckte det var kul att läsa, jag vet att jag kommer att gå tillbaka till den här bloggen i framtiden för att minnas. Sommaren 2018, tack för allt! 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *